Wandelvakantie Terschelling

zaterdag 19 tot zaterdag 26 augustus 2017

Terschelling kent een uitgestrekt natuurgebied (Boschplaat) zonder wandelpaden. Daar willen we iedereen die mee gaat het èchte wandelgevoel geven, ook als lopen lastig voor je is. We maken deze vakantie een paar lange wandelingen met de Joëlette. Deze Joëlette brengt je op plekken waar je met een rolstoel nooit zou komen. We wisselen de wandelingen af met andere activiteiten, zoals een rustige tocht met huifkar over het strand en voor de liefhebbers van wat meer snelheid gaan we blokarten. We zoeken nog een geschikte manier om onze deelnemers ook kennis te laten maken met modder, water en zeehonden: wadlopen!

We zijn deze vakantie heel veel buiten. Daar hoort ook kamperen bij. We kamperen in de duinen en maken gebruik van grote legertenten. Smarti heeft veel ervaring met kamperen en we willen je laten ontdekken hoe makkelijk en leuk kamperen is. Ook als je in een rolstoel zit.

We zijn met een grote groep, omdat we bij het wandelen veel helpers nodig hebben. We barsten van de ideeën om het programma rondom onze wandelingen in te vullen. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag, samen met jullie! We vragen begeleiders en deelnemers iets van henzelf te delen met de groep. Ben je een vogelaar? Leer ons de vogels van Terschelling kennen! Kun jij yoga? Dat gaan we ook proberen! Of een meditatie op het strand bij een opkomende zon? Kun jij muziek maken? Dan gaan we dat zeker ook doen deze vakantie. Of een stevig potje boccia misschien?

Schrijf je nu in!

Met de veer naar Terschelling
Blokart rijden op terschelling
Huifkar rijden op Terschelling

Volledige programma

Wandelen met een Joëlette

Tijdens onze survivalreis in de Ardennen hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de Joëlette. Dat smaakte naar meer! En daarom hebben we deze wandelvakantie bedacht. Voor elke Joëlette zijn twee lopers nodig. In de steile Ardennen hadden we extra trekkracht nodig, op Terschelling zijn twee lopers per Joëlette genoeg. De deelnemer zit op een comfortabele stoel. Rompbalans is niet noodzakelijk. Het grote wiel is goed geveerd, maar zittend op de stoel zal het nog steeds flink hobbelen.

We laten de rolstoel aan het begin van de wandeling achter. Als we onderweg pauzeren, dan kun je op de grond of in de Joëlette blijven zitten. In totaal kunnen 6 personen zich inschrijven. We nemen 14 begeleiders mee voor het wandelen. Dat betekent dat 2 begeleiders de handen vrij hebben om hier en daar wat zonnebrand te smeren bijvoorbeeld. Want we rekenen in augustus natuurlijk op schitterend weer!

Wandelen op Terschelling met een Joëlette
Dit is een voorbeeld van een Joëlette

Wat kun je van het programma verwachten?

We verzamelen op zaterdag 19 augustus aan het begin van de ochtend in de haven van Harlingen. De overtocht Terschelling duurt twee uur. We nemen aangepast busvervoer mee naar het eiland. Met die bus rijden we het kleine stukje naar de camping. We verblijven op het natuurkamppeerterrein van Staatsbosbeheer in West-Terschelling. Daar zetten we de tenten op en settelen we ons voor de week die volgt. Waarschijnlijk ben je inmiddels wel nieuwsgierig geworden naar de Joëlettes. We maken de eerste dag kennis met elkaar en maken een klein proefrondje met de Joëlette.

Het ligt in de bedoeling om 3 a 4 dagen een wandeltocht te maken, waaronder 1 wandeling over de Boschplaat. Onder leiding van een boswachter van Staatbosbeheer krijgen we alles te horen over dit prachtig gebied.

De andere dagen/dagdelen dat er niet gewandeld wordt, hebben we nog genoeg tijd voor andere leuke dingen. We denken aan blokarten, een tocht met de huifkar over het strand en zeehonden kijken. Dansen bij café de Groene Weide. Een BBQ op de camping. En natuurlijk genieten van het buiten zijn, het kampvuur, een goed gesprek en een lekker wijntje of biertje. Een late middag op het strand en een avondduik in de zee kan natuurlijk ook niet ontbreken.

De rust en de natuur nodigt ook uit tot ZEN. Daarom is er ruimte voor yoga en meditatie, voor hen die geïnteresseerd zijn organiseren we enkele sessies.

Op 26 augustus staan de deelnemers aan het begin van de middag weer op het vaste land in Harlingen. (een deel van) De begeleiders ruimen het kamp op en komen laat in de avond aan in de haven van Harlingen.

Overige informatie

Waarom Terschelling?

Terschelling bestaat voor 80 procent uit natuur. Geen van de Waddeneilanden is zo gevarieerd als Terschelling. Tussen beide zeeën liggen bossen, strand, duinvalleien en kwelders, polders en heide. Met ruim 200 kilometer aan onverharde wandelpaden raak je op Terschelling nooit uitgewandeld en nooit uitgekeken. Tot 15 augustus is de Boschplaat van de vogels en de zeehonden, na 15 augustus mogen er ook mensen komen. Op de Boschplaat gaat de natuur vrijwel ongestoord haar gang en mag de zee de duinen en kwelders overspoelen. We gaan met de boswachter op pad in het gebied en laten ons verrassen door het mooiste stukje natuur van Nederland.

Aanmelden en prijs

Iedereen kan zich opgeven voor de reis, ongeacht de beperking en de zorg die je nodig hebt. Heb je vragen over je deelname in verband met je lichamelijke beperking, laat dit dan weten via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. We sluiten niemand op voorhand uit van deelname en willen graag met je meedenken over de mogelijkheden. De begeleiding helpt waar nodig met persoonlijke verzorging en eventuele verpleegkundige zorg.

De reissom is €750,- en is all-inclusive voor onze deelnemers.
Van de begeleiders vragen we een bijdrage van €75,- en ook voor hen is de reis dan all inclusive verzorgd.

Dat wil zeggen: inclusief alle verblijfkosten, alle vervoer ter plaatse, de overtocht van Harlingen naar Terschelling en terug (vervoer vanaf de woonplaats naar Harlingen regel je zelf), activiteiten, begeleiding en verzorging, dagelijks ontbijt, dagelijkse lunch en dagelijks dineren en de drankjes die je bij deze maaltijden nuttigt. Smarti verzorgt voor de deelnemers de complete kampeeruitrusting, uitgezonderd een slaapzak en eventueel een kussen.

Wil je graag de natuur in trekken?

Lijkt het je leuk om op deze bijzondere manier Terschelling te ontdekken?
SCHRIJF JE DAN NU IN!

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. Smarti probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!