Marokko

zaterdag 17 tot zaterdag 24 november 2018

Op zaterdag 17 november vliegen we vanaf Schiphol naar Marrakech. Na een vlucht van 4 uur worden we gebracht naar het guesthouse. We settelen in het hotel en we zullen verder met elkaar een heerlijke maaltijd eten en bespreken het programma van de dagen die gaan komen.

De volgende dag gaan we Marrakech ontdekken vanuit een paardenkoets. Door de stad met paard en wagen is een ideale manier om de rode stad te verkennen. We bezoeken de souks op het Djemaa el Fnaa plein en Bab Agnaou  De mooiste oude stadspoort die toegang geeft naar de Kasbah wijk.  We gaan naar Tahanaout, een oud dorp uit de 12de eeuw en een Argan coöperatie. De route brengt ons die dag door de kloof van de vallei Moulay Brahim. We proeven er het buitenleven. We slingeren ons een weg langs de rivier in het dal en nemen een kijkje in de dorpjes die tegen de helling van de omringende bergen zijn gebouwd. Vanaf het Imlilplateau kunnen we de bergketen van de Toubkal zien, de hoogste bergpiek van Noord-Afrika. We gaan lunchen op een schitterende locatie bij een Berberfamilie in een Berbertent met uitzicht over het meer Lalla Takerkoust. 

Quad en buggy rijden is actie, spanning en vrijheid! Een ervaring die je altijd bij zal blijven. Daarom gaan we ook zeker een dag richting het woestijn van Marrakech op een quad of buggy voor een spannende tour. Op de route zullen we door divers landschap reizen van bergen, groepjes wilde palmbomen, opgedroogde rivieren en rotswoestijnen.

Volledige programma

Daarnaast brengen we een bezoek aan de Ourika vallei en het dorpje Tnine. Onderweg bezoeken we een plek waar uitleg gegeven wordt over saffraan. De stampers van de saffraankrokus dienen als smaak en kleurstof. Hoe verder we de vallei betreden, hoe smaller het wordt. We vinden er aan de rivier tal van leuke restaurantjes en in één daarvan zullen we ook lunchen. 

Op een andere dag gaan we 1 van de meest adembenemendste wonderen van Marokko bezoeken. De watervallen van Ouzoud liggen in een weelderige vallei in de buurt van het hoge Atlasgebergte en het vriendelijke Berber-dorp Tanaghmeilt. Drie met elkaar verbonden watervallen stort 110 m naar beneden in de rivier El Abid.

Ook gaan we een dag naar Essaouira aan de kust van Marokko. Bekijk de Medina, het strand (neem je zwemspullen mee want we kunnen als je wilt gaan zwemmen in de Atlantische oceaan) en we bezoeken een groep Berberse vrouwen die arganolie produceren.

Na 8 dagen, op zaterdag 17 november, vliegen we weer naar Nederland. Ook aan deze heerlijke week komt een einde.

Accommodatie

We verblijven in een charmant hotel, buiten het centrum van Marrakech. De volledig toegankelijke kamers met aangrenzende badkamers zijn op de begane grond, in een prachtig aangelegde tuin. Enkele kamers kijken uit op de binnentuin met rolstoel-toegankelijk zwembad. 

In het hotel kunnen alle benodigde faciliteiten geregeld worden, zoals een tillift en hoog-laagbedden.

Het hotel heeft een kleine eetzaal waar we enkele maaltijden zullen gebruiken. Ontbijten zullen we veelal in de tuin doen. Ook heeft het hotel de beschikking over een rolstoel-toegankelijk dakterras

Overige informatie

Wat je verder moet weten

    •    Zorg voor een geldig paspoort. Voor Marokko heb je geen visum nodig. 

    •    Neem je rijbewijs mee als je gaat quad rijden. Rijd je mee in een buggy dan is het niet nodig.

    •    Vaccinaties voor het gebied waar we reizen zijn niet verplicht.

    •    Als je medicatie meeneemt, adviseren wij je om een medisch paspoort aan te vragen en in te laten vullen door je huisarts.

    •    De gemiddelde temperatuur in begin november is 22 graden. De avonden kunnen ongeveer 11 graden zijn in deze periode dus neem ook een vest zodat we lekker ‘s avonds buiten kunnen zitten. 

Iedereen kan zich opgeven voor de reis, ongeacht de beperking en de zorg die je nodig hebt. Heb je vragen over je deelname in verband met je lichamelijke beperking, stuur dan een mailtje aan Linda. We sluiten niemand op voorhand uit van deelname en willen graag met je meedenken over de mogelijkheden. De begeleiding helpt waar nodig met persoonlijke verzorging en eventuele verpleegkundige zorg. 

Aanmelding en prijs

De reis is inclusief vliegticket, overnachtingen, vervoer in Marokko, begeleiding en verzorging, ontbijt, lunch en diner en 2 drankjes bij de maaltijd, activiteiten, entreebewijzen en excursies. Eventuele drankjes buiten de maaltijden om zijn voor eigen rekening. 

Maximaal aantal deelnemers: 8 

Prijs: € 1800,- 

N.B. Aan het reizen met een beperking zitten helaas extra kosten verbonden, onder andere doordat begeleiders dezelfde kosten maken, zij betalen een gereduceerd tarief. Daardoor is deze reis niet kostendekkend voor Stichting Smarti en zijn wij hard op zoek naar sponsoren.

Een vraag aan deelnemers is daarom om in je eigen netwerk te kijken of je geld kan inzamelen voor de reis naar Marokko van Stichting Smarti. Doneren kan via de doneerknop op de website. 

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. Smarti probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!