reis voor mensen met een handicap Andalusie Spanje

Andalusië Spanje

donderdag 5 tot donderdag 12 oktober 2017

Als in Nederland de herfst z’n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen genieten van lekker eten, indrukwekkend werelderfgoed Alhambra, gezellige smalle straatjes, wijn, tapas, paëlla, olijven, sangria, zon, zee, strand, kunst, een comfortabel kleinschalig hotel met ons eigen zwembad. Ga je mee? Schrijf je dan nu in!

Het hotel Las Piedras is een klein familiehotel met 5 tweepersoonskamers en een cottage. Het hele hotel is rolstoeltoegankelijk en rolstoelvriendelijk. Alle hotelkamers voorzien van een aangepaste badkamer. Het hotel beschikt over diverse rolstoelbussen voor het vervoer van en naar het vliegveld en voor de excursies.

Hotel Las Piedras is gelegen in de bergen op ca. 1 uur rijden van het vliegveld in Malaga. Het hotel is voorzien van een gezellige bar/lounge/restaurant en terras met een prachtig uitzicht op de bergen.

We zullen dagelijks excursies maken naar bijvoorbeeld het geweldige Moorse paleis Alhambra Palace, Sevilla en Nerja het balkon van Europa.

Architectuur
Lekker eten
en veel plezier!!

Volledige programma

We vertrekken 5 oktober met het vliegtuig naar Malaga. De vlucht zal ca. 3 uur duren. In Malaga worden we opgehaald met de rolstoelbussen van het hotel. De reis vanaf het vliegveld Malaga naar het hotel zal ca. 1 uur duren..

We zullen vrijwel dagelijks excursies doen (uitgezonderd de dag van aankomst en vertrek). De excursies worden verzorgd door de eigenaar van het hotel. In overleg met de eigenaar en met de deelnemersgroep stellen we het dagprogramma vast. Natuurlijk gaan we uit van strak blauwe lucht en prettige temperaturen. In werkelijkheid kan enige flexibiliteit in het programma handig zijn... als t weer onverhoopt toch tegen valt. Ook de persoonlijke interesse en mate van vermoeidheid van eenieder kunnen meewegen in het vaststellen van een programma.

We ontbijten en dineren elke dag gezamenlijk in het hotel. Het ontbijt is in buffet vorm. Voor het diner kun je dagelijks kiezen uit een keuze menu. De heerlijke gerechten met Mediterrane invloeden worden dagelijks met lokale verse producten gekookt door de gastvrouw van het hotel. De BBQ ontbreekt uiteraard ook niet op het programma. Afhankelijk van de excursie zullen we tijdens de lunch o.a. picknicken en natuurlijk tapas eten.

Hieronder een aantal van de mogelijke excursies.

Excursie Alhambra Palace

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië. Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada. Vanwege de fijn uitgevoerde islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten, is het een populaire trekpleister voor kunststudenten in Europa. Binnenin zijn er mooie decoraties die toegeschreven worden aan Yusuf I. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland.

Excursie Córdoba

Córdoba is de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad ligt op 120 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. Het is de warmste stad van Europa, de temperatuur stijgt elk jaar weer maandenlang onafgebroken boven de 35 graden. Córdoba was ooit één van de belangrijkste steden ter wereld. We kunnen een bezoek brengen aan het historisch centrum van de stad, welke sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast kunnen we o.a. de Mosque-Cathedral bezoeken.

Excursie Sevilla

Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir, die voor niet
al te grote zeeschepen bevaarbaar is tot in de stad. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden. De Sevillaanse wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco.

Excursie Malaga stad

In deze stad is het mogelijk culturele zaken te bezichtigen, zoals de kathedraal, het Alcazar Moors paleis, het Picasso Museum, maar ook is het mogelijk om lekker te shoppen, heerlijke tappas te eten of de botanische tuin te bezoeken.

Excursie Nationale parken

Het is mogelijk een korte autorit te maken naar het nationaal park Sierra Tejeda. In het park kunnen we rondwandelen en van de omgeving (plus picknick!!) genieten.

Daarnaast is het mogelijk om naar het natuurpark El Torcal te gaan. Vanaf het bezoekerscentrum hebben we een geweldig uitzicht. Bij helder weer kun je Malaga zien liggen. Het natuurpark El Torcal de Antequera kenmerkt zich door bijzondere rotsformaties.

De kust rondom Malaga

Er zijn diverse mogelijke kustplaatsjes om te bezoeken. Nerja is een klein, gezellig kustplaatsje met straatjes met leuke winkeltjes, heerlijke tapas-restaurants, terrasjes en natuurlijk het ‘balkon van Europa’.

Overige informatie

Iedereen kan zich opgeven voor de reis, ongeacht de beperking en de zorg die je nodig hebt. Heb je vragen over je deelname in verband met je lichamelijke beperking, schrijf deze dan in het laatste veld van het inschrijfformulier. Wij zullen proberen al jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

We sluiten niemand op voorhand uit van deelname en willen graag met je meedenken over de mogelijkheden. De begeleiding helpt waar nodig met persoonlijke verzorging en eventuele verpleegkundige zorg.

Aanmelden en prijs

De reis is inclusief vliegticket, alle overnachtingen, alle vervoer in Spanje, begeleiding en verzorging, dagelijks ontbijt, dagelijkse lunch en dagelijks dineren en de drankjes die je bij deze maaltijden nuttigt, activiteiten, entreebewijzen en excursies. Eventuele drankjes op het terras en buiten het eten om zijn voor eigen rekening.

Maximaal aantal deelnemers: 8
Prijs voor deelnemers: 1500 euro

Maximaal aantal begeleiders: 6
Prijs voor begeleiders: 200 euro

Donateur: VSBfonds

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds. VSBfonds maakt Smarti-reizen mogelijk

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. Smarti probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!